TV series I'm watching this winter

Jag har oftast inte så mycket ledig tid på veckokvällarna efter hundpromenader, träning och allt annat fix som ska göras innan läggdags, men den tid som finns försöker jag att dela lika mellan serie-tittande och bokläsande. Det passar mig allra bäst att stänga av alla skärmar och lägga mig i sängen och läsa en halvtimme/timme innan jag släcker lampan. Då somnar jag allra, allra bäst. Min hjärna tar lång tid på sig att varva ner och slarvar jag och kikar på sociala medier efter 21, så har jag väldigt svårt att somna. Särskilt om jag är inne på FB, för där finns det alltid något man blir förbannad på och då susar hjärnkontoret igång i 200 knyck igen. Haha! 
 
Men, nu är ju jag en mega serie-nerd, så det är väldigt lätt att fastna i serie-maratons-träsket (let's just say att Stranger Things betades av i nafs). Särskilt när det, som nu under hösten och lagom till vintern, har levererats så mycket bra serier! Tack och lov så har ju en del streamingsiter valt att släppa avsnitt veckovis istället för hela säsongen på en gång. Då kan man ju liksom portionera ut sitt tittande och har dessutom något att se framemot. Hehe, vet att åsikterna om detta går isär, men jag tänker att då varar det roliga längre. :)
 
Här har vi mina favoritserier just nu: 
 
 
Jordskott (SVTplay) - säsong 2
En spännande dramathriller kryddad med svenska myter och folktro. Säsong 2 är bra, men måste ändå säga att säsong 1 var snäppet bättre. Den utspelade sig nämligen i en liten stad i de Västmanländska skogarna, vilket gjorde serien, rent visuellt, mer intressant. Säsong 2 däremot är förlagd till Stockholm, vilket känns aningen trist och uttjatat. Nästan alla svenska serier och filmer utspelar sig ju i Stockholm..  
 
 
Kobra (SVTplay)
Kulturmagasin med Parisa Amiri. Här får man en djupdykning ner i aktuella kulturämnen från hela världen. Spännande reportage där olika perspektiv lyfts fram. TipsTips! 
 
 
The Magicians (HBO Nordic)
Som en lite mörkare vuxenvariant av Harry Potter. Baserad på bokserien The Magicians av Lev Grossman. 
 
 
På Spåret (SVTplay)
Klart man är ett På Spåret-fan! :D Nya säsongen drar igång 8 december och därmed är fredagsunderhållningen räddad. 
 
 
Riverdale (Netflix)
Ett mystiskt och spännande high schooldrama baserat på serietidningen Archie. Jag har verkligen fastnat för bildspråket, karaktärerna och miljöerna. En av mina favoriter i den här kategorin. 
 
 
Marvel's Runaways (HBO Nordic)
Den senaste i raden av serier ur the Marvel Universe. Jag är en Marvel-tjej, men har faktiskt inte blivit hooked på någon av de serier som Marvel släppt. Ni vet Luke Cage, Iron Fist osv. Såg ett par avsnitt, men de hade inte det där lilla extra som gör att man fastnar. Runaways däremot, lämnar mersmak. Serien handlar om sex tonåringar som upptäcker att deras föräldrar är med i ett sällskap som genomför hemska handlingar och börjar undersöka vad detta egentligen handlar om. Släng dessutom in ett gäng nyupptäckta övernaturliga förmågor och BAAM mysteriumet är ett faktum. 
 
 
Fantasy-serie baserat på böckerna av legendaren Terry Brooks. Gillar du äventyr, magi och uppdraget att rädda världen från ondska? Då är detta serien för dig. Obs! Kan även stilla abstinensen efter Game of Thrones något. ;)
 
 
Stranger Things 2 (Netflix)
Den här serien är helt briljant! Älskar absolut allt med den- karaktärerna, miljöerna, musiken, hedringen till 80-talet- you name it. Tyvärr har jag ju redan klippt hela säsong två, men jag kommer definitivt att se om den inom kort. Har du missat den, så har du verkligen något att se framemot! (Men det är väl ingen som INTE sett ST?😳😂)
 
 
SVTs mest påkostade drama någonsin. Här får vi följa familjen Löwander och personalen på restaurang Djurgårdskällaren från fredsdagen 1945 och framåt. Det är en härlig mix av kärlek, konflikter och framtidshopp. Dessutom är det en fantastisk inblick i hur livet såg ut i Sverige på 40/50-talet och hur konceptet "folkhemmet" växte fram. Min farmor Marianne var i ungefär samma ålder som karaktären Nina vid den här tiden och det är så intressant att se vilken stor skillnad det var att vara ung kvinna då mot nu. Även om vissa saker inte har ändrats särskilt mycket.. 
 
PS! Det blev precis bekräftat att det kommer inte bara en säsong två, utan även en tredje! 😃
 
 
 Vikings (HBO Nordic)
Åh, det här är verkligen en av mina all-time favorit serier. Den ligger faktiskt på delad första plats med Game of Thrones. Serien handlar om den mytomspunne vikingen Ragnar Lothbrok och hans familj. Det är ett historiskt äventyr med plundringsresor, stora slag, intriger, romantik och en gnutta nordisk mytologi. Säsong fem drar igång på HBO Nordic på torsdag och jag kan knappt bärga mig! 
 
 
Andra serier som jag är nyfiken på är:
 
Knightfall (HBO Nordic) Premiär 6 december- Om Tempelriddarna 
Godless (Netflix)- En Western om en outlaw, som hamnar i en stad som på ett mystiskt sätt endast består av kvinnliga invånare. 
 
Vilka serier följer ni i vinter?