A grey loveliness

 
I lördags vaknade vi upp till ett grått, dimmigt täcke utanför fönstret, som inte direkt uppmuntrade oss till att flyga ur sängen. Men! Mottot i det här lilla hushållet är "inga dåliga väder, bara dåliga kläder" (hurtigt, eller hur? hehe) och vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot havet. 
 
Slutdestination blev en av våra favoritrundor, som ligger på vägen ner mot Domsten. Här finns en urmysig liten gårdsbutik och så promenerar man genom Kulla Gunnarstorps slotts ägorna ner till stranden. Det där slottet påminner ganska mycket om slottet i Skönheten & Odjuret (Disney versionen) och varje gång jag går förbi så brukar jag fantisera om vad och vem som gömmer sig bakom de där murarna. Vem bor ens i slott nuförtiden, liksom? (tydligen en viss Gustav Trolle)
 
 
Älskar den här gamla eken. Tänker att den kanske planterades samtidigt som slottet byggdes. Vilka historier den skulle kunna berätta! 
 
 
Och så kom vi äntligen ner till havet. Det var lugnt och stilla, vilket var ovanligt. Normalt sätt brukar det ju blåsa halvstorm. Det stilla lugnet bröts endast av mistlurarna från fartygen i sundet. Tycker det är bland det mysigaste ljud som finns. 
 
 
Rogue var nöjd och glad. Stranden är hennes favoritplats. Go bananas i sanden och jaga bollar ut i havet är ju det bästa! Fast det blev inte så mycket bad den här gången. Lite väl kyligt om tassarna. 
 
 
Sedan begav det sig in i skogen och dimman igen, och snipp snapp snut så var den promenaden slut.